GPS / GPS metingen

GPS / GPS metingen in het algemeen

Landmeten wordt veelal verricht door middel van GPS metingen. Dit Global Positioning System is ontwikkeld door het Amerikaanse leger en kan overal op de aarde worden gebruikt. Een GPS bestaat uit drie onderdelen, namelijk de satellieten, ontvangers en grondstations. Er zijn minimaal 24 satellieten actief die in zes banen rond de aarde draaien. Zij sturen continue signalen naar de aarde die worden opgevangen door de ontvangers. De grondstations controleren en corrigeren de werking van deze satellieten. Om foutmarges tijdens de maatvoering te corrigeren, maakt Foxbo gebruik van GPS metingen.

Nauwkeurige GPS metingen

De metingen die worden verricht met GPS apparatuur zijn zeer betrouwbaar. Het geeft een nauwkeurigheid tot wel twee centimeter. De coördinaten worden direct in het Nederlandse RD stelsel weergegeven en de hoogte wordt weergegeven in NAP, Normaal Amsterdams Peil. De resultaten van de metingen worden verwerkt, zodat je altijd een betrouwbare maatvoering van ons ontvangt. In dichtbeboste gebieden kan er gebruik worden gemaakt van Total Stations. Soms is een omgeving zo gesloten dat het GPS apparatuur geen nauwkeurige berekening kan maken. De Total Stations meten op millimeter niveau.

GPS meting verrichten

Voordat er een meting wordt verricht, zal een medewerker van Foxbo allereerst langskomen om een inventarisatie op te maken. Aan de hand van de wensen zal er een meting worden verricht, die wij in een later stadium helemaal zullen uitwerken. De maatvoering van een perceel kan helpen tijdens het verkavelen van grond of voor de ontwerpfase van een bouwproject. Nauwkeurige informatie is immers de basis voor elk project dat begrijpen wij bij Foxbo als geen ander.

Nauwkeurige maatvoering

Mocht je meer informatie willen over het laten uitvoeren van GPS metingen, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij geven graag antwoord op al je vragen en verrichten altijd een nauwkeurige meting die je verder helpt, ongeacht het soort project. Een professioneel team van maatvoerders zijn gespecialiseerd in het verrichten van GPS metingen.

Contact opnemen met Foxbo maatvoering

Ben u geïntresseerd of heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Nu contact opnemen

Navigatie